Saelemaekers beslissend in beide gewonnen wedstrijden, maar nu moet hij de volgende stap zetten

27 september 2019 13:32

Het is een enigma binnen Neerpede: Alexis Saelemaekers blonk uit met drie assists tegen Beerschot, maar kan de goeie prestaties nog niet elke week brengen. Hij moet die stap zetten om alle twijfels bij de technische staf weg te krijgen.

Want die twijfels zijn er. Saelemaekers won met een mooie goal de wedstrijd tegen Standard voor zijn ploeg nadat hij vier matchen op rij zelfs niet in de selectie zat. Maar in de drie daaropvolgende matchen lag hij telkens mee aan de basis van cruciale tegengoals. 

Die analyse maakten ze ook bij de technische staf, maar ze lieten hem deze keer staan. Ook omdat Saelemaekers - zoals hij tegen Beerschot weer bewees - de enige flankspeler buiten Chadli is die het overzicht kan behouden. Amuzu en Doku kunnen hun man op snelheid wel voorbij, maar daarna loopt het veelal verkeerd af.

Het probleem van Saelemaekers is dat hij te snel gaat zweven, klinkt het in Neerpede. Eén goeie match en daarna speelt hij alsof het wel vanzelf gaat gaan. Die mentaliteitswijziging willen ze er nu inpompen. Saelemaekers moet elke wedstrijd spelen alsof het zijn laatste is.

Want hij lag al in de balans met Amuzu en Doku voor de wedstrijd tegen Beerschot... Dat hij net als hij de druk voelt weer een beslissende rol speelde, geeft hem weer wat krediet. Nu verwachten ze echter dat hij met dat krediet iets doet. Dat hij tegen Waasland-Beveren, Charleroi en Eupen laat zien dat hij er enkele matchen op rij kan staan. Als hij die klik kan maken, is hij met zijn talent voor mensen in de box te vinden zeker van een basisplaats.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.