Enorme weelde bij Antwerp. Kan Bölöni zijn kern tevreden houden?

27 september 2019 21:06

Dat Antwerp goede transfers gedaan heeft, is een understatement. Ze hebben een kern waarop heel veel ploegen uit de Jupiler Pro League jaloers zullen zijn. Maar... (hoe) kan Bölöni zijn manschappen tevreden houden?

Als Antwerp Play-Off 1 speelt en de bekerfinale haallt, zal het nog 38 wedstrijden moeten afwerken dit seizoen. Dit kan en mag met de ruime kern die ze hebben geen probleem zelfs. Integendeel, het wordt misschien  eerder een probleem dat er ‘slechts’ 38 westrijden te spelen zijn. De kleedkamer barst van het talent én van de persoonlijkheden. Daarom zal het voor Bölöni dit seizoen enorm belangrijk zijn om de kleedkamer te managen, want er zullen veel spelers zijn die teleurgesteld worden. Temeer omdat Bölöni in vergelijking met vorige seizoenen minder geneigd is om te roteren.

Centrale verdediging     

Centraal achterin heeft Bölöni veel mogelijkheden. Wesley Hoedt heeft zijn draai al helemaal gevonden. De Nederlander speelde al enkele overtuigende wedstrijden en lijkt een certitude. Ook Arslanagic speelt, na zijn blessure, zo goed als altijd. Dit betekent dat het duo Batubinsika-Seck, dat in het seizoensbegin centraal achterin speelde, nu tevreden moet zijn met een plaatsje op de bank. Ze deden het nochtans zeker niet onaardig. Voetballend niet altijd even secuur, maar beesten in de duels.

Middenveld

De twee defensieve middenvelders zijn zekerheden: aanvoerder Faris Haroun en Steven Defour, die ondanks een fysieke achterstand toch al twee keer in de basis startte in de competitie. Dat betekent dat er voorlopig nauwelijks speelgelegenheid is voor Alexis De Sart. Hij maakte nochtans de eerste weken na zijn overstap van Sint-Truiden indruk en leek zich met zijn groot loopvermogen moeiteloos in te passen in het spel van Antwerp. Ook voor de jonge Kameroener Martin Hongla is er voorlopig geen plaats meer. Hij liet nochtans al enkele knappe dingen zien, bijvoorbeeld met een knappe assist voor het doelpunt van Lamkel Ze tegen AZ in het Koning Boudewijnstadion.

Lior Refaelov is dan weer de vaste nummer tien. Op zijn 33ste is de Israëliër belangrijker dan ooit voor zijn team. Bölöni heeft hier de kleine Japanner Kijo Miyoshi achter de hand. Hij scoorde al drie keer in evenveel wedstrijden, waaronder het winnende doelpunt tegen Anderlecht. Voor Sander Coopman, die deze zomer overkwam van KV Oostende, lijkt het een verloren seizoen te zullen worden. Zowel centraal op het middenveld als op de flank is de concurrentie moordend.

Aanval

Dieumerci Mbokani wordt vaak de beste spits van België genoemd. De 33-jarige Congolees scoorde dit seizoen al zes keer in de competitie. Zinho Gano belandde bij KRC Genk op een zijspoor, maar zal ook bij Antwerp tevreden moeten zijn met een rol als back-up.

Enfant terrible Didier Lamkel Ze en Kevin Mirallas zijn de eerste keuzes van Bölöni op de flanken. Recordaankoop Manuel Benson komt voorlopig amper in het stuk voor en werd door zijn Roemeense coach al eens op de vingers getikt. Amara Baby heeft intussen bijna 100 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller, maar komt toch niet in aanmerking voor een basisplaats.

En dan is er ook Ivo Rodrigues. De Portugees leek dit seizoen eindelijk onbetwist titularis te zullen worden. Hij startte de eerste drie competitiewedstrijden in de JPL. Ook in de vier kwalificatiewedstrijden voor de Europa League begon hij telkens in de basis. Maar het kan verkeren: Rodrigues zat de laatste twee competitiewedstrijden zelfs niet eens bij de selectie. Ook in de bekerwedstrijd tegen Lokeren bleef hij 120 minuten op de bank. Het lijkt dus ook voor hem een moeilijk verhaal te worden.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KV Oostende
 
 
Reacties.