Milicevic deelt met tweeklapper Cercle Brugge ferme uppercut toe in degradatiestrijd

28 september 2019 21:55

Cercle Brugge heeft er een gitzwarte week opzitten. Na het bekerdebacle gaat het nu ook op eigen veld onderuit tegen Eupen. De traditie wordt geëerd: de Vereniging kan al vier jaar niet winnen van de Panda's en krijgen nu de rode lantaarn toegeschoven.

Het was een cruciale avond voor beide degradatiekandidaten. Zowel Cercle Brugge als Eupen bengelden na acht speeldagen helemaal onderaan het klassement met drie luttele puntjes. Bij de Vereniging uit Brugge staat het schaamrood nog op de wangen na de afgang in de beker tegen de amateurs uit Rebecq. 

Mercadal grijpt in

Mercadal schudde zijn team dan ook flink dooreen met maar liefst acht nieuwe namen aan de aftrap in vergelijking met dinsdag. De opvallendste afwezige was Kylian Hazard. Bij Eupen hadden ze er vooraf wel vertrouwen in om de rode lantaarn door te geven, het was namelijk al vier jaar geleden dat Cercle de Oostkantonners kon verslaan. 

Na vier minuten viel er een eerste slap schot(je) van Gory te noteren. Zes minuten later lag de Malinese Fransman wel aan de basis van het doelpunt. Gory kon een voorzet van Coulibaly net niet in doel deviëren, maar het leer belandde wel uiterst ongelukkig tegen de arm van Verdon. Penalty, besloot ref De Cremer na tussenkomst van de VAR. Peeters zijn goede linker klaarde de klus. 

Slaapverwekkend

Die goal bleek een vergiftigd geschenk te zijn voor de wedstrijd. Eupen nam het intitiatief in handen, maar hun oeverloos getik bezat angels noch gif. Cercle nestelde zich in een zetel en liet, uitgezonderd een kleine kans van Foster, niets zien. De eerste helft kunnen we reduceren tot één grote geeuw. 

Milicevic slaat toe

Na de koffie (en een nieuwe donderpreek van Mercadal in de rust?) waren er tekenen van beterschap bij de thuisploeg te herkennen. Een strakke streep van Kouame spatte uiteen op de deklat en het thuispubliek ging zowaar even achter zijn team staan. 

De thuisploeg leek het laken definitief naar zich toe te trekken, maar kreeg een kwartier voor tijd een koude douche. Een vrije trap van Milicevic verdween via de muur in doel. Het pijl-en booggebaar bleef achterwege bij de Bosniër, bij Gent heeft hij er zo al veel mooiere gemaakt. 

Even was de thuisploeg van slag en Badiashile voorkwam nog geen minuut na de goal een tweede Eupense treffer. Daarna zette Cercle nog een mini-offensief op poten, maar het was Eupen dat genadeloos toesloeg drie minuten voor tijd.  

Milicevic tekende voor zijn tweede van de avond, met het hoofd nota bene, na een goede infiltratie. Zo geeft Eupen de rode lantaarn door aan Cercle en kan de Vereniging weer niet winnen van de Panda's.

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.