De Condé furieus: "De kooi stond aan de verkeerde kant"

28 september 2019 23:37

Dimitri De Condé was bijzonder boos na afloop van de Limburgse derby. Hij nam het op voor de Genkse supporters. 'De manier waarop zij ontvangen werden, is schandalig', klonk het.

"Wij hadden de match in handen en dan werd die match stilgelegd. Het is duidelijk dat de match is omgedraaid nadat ze werd stilgelegd. Ze hadden de kooi aan de verkeerde kant gezet", was de technisch directeur van Genk boos. De partij werd immers stilgelegd omdat STVV-supporters projectielen naar Genk-doelman Coucke gooiden.

"De ploeg die de aanzet is geweest tot het stilleggen van de match, is hiervoor beloond en dat is jammer. De spelers hebben een kwartier binnen moeten zitten."

"De manier waarop onze supporters hier ontvangen werden, is schandalig. Het is niet leuk voor de supporters om in een kooi te zitten. Als het 0-3 blijft, dan wordt die kooi niet afgebroken. Ik ben ook kwaad."

De Condé pleit ervoor niet de clubs te straffen, maar de personen die voor de heibel zorgden. "De individuen moeten aangepakt worden. Niet alle supporters moeten gestraft worden."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.