Match achter gesloten deuren en puntenaftrek? De mogelijke gevolgen na STVV-Genk

29 september 2019 09:52

Gisterenavond moest scheidsrechter Lawrence Visser de wedstrijd tussen STVV en landskampioen Racing Genk vroeger affluiten. De twee Limburgse clubs zouden punten kunnen kwijtspelen.

Na 60 minuten en een 0-3 stand in het voordeel van Racing Genk moest Lawrence Visser de spelers een eerste keer naar binnen sturen. Genk-doelman Gaëtan Coucke werd bekogeld met allerlei projectielen. Nadien kwamen de Kanaries op een half uur tijd terug van 0-3 tot 3-3. Een onnwaarschijnlijke terugkeer.

Nadien begonnen de Genkse fans zich te roeren en de oproerpolitie moest voor het vak plaatsnemen. Visser kon de veiligheid van spelers en supporters niet meer garanderen waardoor hij besloot om de wedstrijd definitief te staken. Het zou best kunnen dat beide ploegen een zware sanctie opgelegd krijgen. Volgens artikel P1917 van het bondsreglement zou de wedstrijd herspeeld moeten worden achter gesloten deuren en verliezen beide ploegen 2 punten. De ploeg die de match dus alsnog wint zal vrede moeten nemen met 1 punt.

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.