Voor Botaka is het helder: "Reglement is duidelijk. Onze supporters zijn rustig gebleven na de waarschuwing"

29 september 2019 16:44

De Limburgse derby stond bol van emoties. Sint-Truiden ging van de hel met een 0-3 achterstand naar de hemel met de gelijkmaker kort voor de 90e minuut.

De partij kon niet uitgespeeld worden omdat de politie de veiligheid niet meer kon garanderen nadat Genkse supporters uit hun 'kooi' probeerden te geraken. "Het liefst wil je die wedstrijd uitspelen natuurlijk en dat de supporters 100% achter het team staan. Zulke zaken gebeuren, zeker in een derby, maar het is niet leuk en geen goed voorbeeld voor de kinderen in het stadion."

STVV slaagde erin een 0-3 om te buigen naar een 3-3. Gezien de omstandigheden wordt het afwachten wie er punten zal krijgen. De match werd immers eerst stilgelegd omwille van STVV-fans die herhaaldelijk projectielen richting Genk-doelman Coucke gooiden.

"Als er een beslissing van de bond moet volgen, dan denk ik dat wij de wedstrijd moeten winnen", vindt Botaka. "De regels zijn toch duidelijk, de eerste keer naar binnen gaan is een waarschuwing en bij de tweede keer weet je dat de wedstrijd gedaan is. Onze supporters zijn rustig gebleven na de waarschuwing."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.