KRC Genk komt met opmerkelijk statement na onlusten tegen STVV

29 september 2019 15:35

STVV - KRC Genk eindigde voortijdig op een 3-3 gelijkspel, doordat de politie oordeelde dat de veiligheid van de spelers en supporters niet langer kon worden gegarandeerd. Genk heeft nu gereageerd met een statement.

KRC Genk liet op zijn webstek weten dat het de onlusten door beide supportersgroepen veroordeeld, ook die van de eigen supporters dus.

Toch vinden ze bij de Limburgers dat de match al eerder had moeten worden gestaakt: "De supporters van STVV bleven voorwerpen op het veld gooien waarna de scheidsrechter een tweede keer moest ingrijpen en het spel stillegde in de 62ste minuut. Er volgde een onderbreking van meer dan een kwartier. "

Juiste antwoord

"Ook na die onderbreking bleef de Truiense aanhang onze spelers bekogelen met voorwerpen, wat duidelijk zichtbaar was in het stadion en op televisiebeelden. Hierom had de wedstrijdleiding de wedstrijd reeds veel sneller moeten staken", klinkt het op de webstek van de Limburgers.  

"KRC Genk betreurt de acties van beide supportersgroepen en roept op om onze Limburgse ploegen positief te steunen. De club staat als één man achter haar ploeg en staf en is vastbesloten om zowel op het veld als ernaast het juiste antwoord te geven."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.