'Cercle blijft hoofdcoach Mercadal voorlopig steunen, maar ex-coach van Standard en AA Gent staat klaar'

29 september 2019 09:31

Het loopt voor geen meter bij Cercle Brugge. De Vereniging speelde gisterenavond een degradatieduel avant la lettre tegen KAS Eupen en verloor.

Door die nederlaag staat Cercle met een 3 op 27 op een gedeelde laatste plaats samen met Waasland-Beveren dat vandaag nog in actie komt. Eerder deze week ging groen-zwart er in de Beker van België ook nog uit tegen amateurclub RUS Rebecquoise.

Gisterenavond legden CEO Marc Van Maele en sportief directeur François Vitali verantwoording af aan een deel van de supporters. Voorlopig blijft Mercadal de hoofdocoach: "De schuld ligt niet bij de coach", vertelde Vitali bij Het Laatste Nieuws. "Ik stel de selectie samen dus ik heb niet goed gewerkt. Als sportief directeur ben ik de eerste verantwoordelijke."

Rednic, Storck,...

Volgend weekend neemt Cercle het op tegen SV Zulte Waregem en dan kunnen er toch beter punten gepakt worden. In de wandelgangen vallen de namen van Bernd Storck, Cedomir Janevski en Mircea Rednic. Vooral de piste van de Roemeen Rednic zou het meest concreet zijn, hij was in het verleden nog hoofdcoach bij Standard, AA Gent en Moeskroen. 

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.