1000 bommen, bekers en vuurpijlen: supporters eisten positief én negatief de hoofdrol op (Malinwa, Charleroi, Genk, STVV, ...)

30 september 2019 16:47

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Supporters die een hoofdrol opeisen

Zoals elke week viel er ook deze week een en ander te vertellen over hoe de supporters omgingen met hun respectievelijke teams.

Dat liep een aantal keren bijzonder goed. Zo bleven de supporters van KV Mechelen hun fanions aanmoedigen, zelfs na de 0-5 tegen Club Brugge. De spelers van Malinwa kwamen zelfs opnieuw naar buiten om hun supporters te danken.

Zo kan het dus ook. En we zagen nog mooie momenten dit weekend. Zo toonden de fans van Club Brugge hun respect voor ex-speler Nikola Storm, toen die werd gewisseld.

De fans van Zulte Waregem deden hetzelfde met Bruno Godeau tijdens de rust én met de wisselspelers van Moeskroen die hun tribune passeerden. 

FLOP

Supporters die een hoofdrol opeisen

Zoals elke week viel er ook deze week een en ander te vertellen over hoe de supporters omgingen met hun respectievelijke teams.

Daarbij ging het echter ook niet altijd goed ... En dan gebruiken we nog een understatement. Twee wedstrijden werden dit weekend vroegtijdig afgefloten.

Standard en Charleroi hielden het volgens onze man op Sclessin nog redelijk rustig, maar het verbod op pyrotechnisch materiaal is duidelijk én de wedstrijd werd voortijdig gestaakt.

STVV en Genk gingen nog een aantal stapjes verder, door zich aan beide kanten simpelweg te misdragen. De provocerende kooi voor de bezoekende fans hielp daarbij niet, maar was natuurlijk al een gevolg van eerder wangedrag van enkelingen bij de vorige Limburgse derby. Mag het opnieuw een feest worden?

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.