Eupen-coach verrast en steekt Mercadal hart onder de riem: "Tactisch is Cercle Brugge één van de beste teams waar ik al tegen gespeeld heb in deze competitie"

30 september 2019 14:38

Eupen pakte afgelopen weekend de scalp van Cercle Brugge en geeft zo de rode lantaarn door aan de West-Vlamingen. De Oostkantonners gaven blijk van de nodige veerkracht, tot grote blijdschap van hun coach, Beñat San José.

Net voor de rust moest Eupen de 1-0 slikken. Vijf minuten in de tweede helft voorkwam de deklat een tweede goal en een dubbele achterstand. Daarna draaiden de Panda's de rollen helemaal om en verlieten uiteindelijk met drie gouden punten Jan Breydel, tot groot jolijt van hun coach. 

"Ik appecieer de mentaliteit van mijn spelers", glunderde San José op de persbabbel na de wedstrijd. "We hadden het moeilijk na de 1-0 en daarna was er die bal op de deklat (van Kouame, nvdr.), maar met de goeie mentaliteit zijn we gewoon ons voetbal verder blijven spelen en dat heeft uiteindelijk geloond."

Steuntje in de rug

De Spaanse coach had ook nog enkele lovende woorden over voor zijn collega aan de overkant: "Cercle is.één van de beste tactische ploegen in deze competitie die ik al gezien heb. Het is een moeilijk team om tegen te spelen en om kansen tegen te creeëren."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ Eupen
 
 
Reacties.