De selectie van Ives Serneels voor Roemenië onder de loep genomen


Foto: © Sevil Öktem 30 september 2019 10:50

De Belgian Red Flames nemen het in oktober in en tegen Roemenië op in hun tweede EK-kwalificatieduel. De selectie voor dat duel is inmiddels bekendgemaakt door bondscoach Ives Serneels.

Een echt verrassende selectie werd het niet. Als doelvrouwen gaan Evrard, Odeurs en Lemey mee, zoals dat ook de voorbije seizoenen al vaak het geval was. De interne rangorde wisselt al eens, Lisa Lichtfus wordt er als 'High Potential' al eens bijgehaald.

Ook in de defensie geen bijzondere namen: Coutereels, Jaques, De Neve, Deloose en Philtjens zijn er zoals steeds bij. Julie Biesmans wordt opnieuw als verdedigster opgeroepen, ook Charlotte Tison en Shari Van Belle versieren een nieuwe selectie.

Uitgebalanceerd?

Met Tine De Caigny, Justine Vanhaevermaet, Kassie Missipo en Marie Minnaert zijn opnieuw weinig middenveldsters opgeroepen. Maar in het systeem dat de bondscoach al eens durft te hanteren is dat niet altijd nodig, bovendien kan Biesmans ook nog op het middenveld terecht indien nodig.

Wullaert, Cayman, Vanmechelen, Dhont, ... Het zijn maar enkele van de namen in steun bij goalgetter Ella Van Kerkhoven voor het duel in Cluj. Ook Wanjblum en Vande Velde zijn opgeroepen. Diverse andere spelers grijpen (net) naast een selectie.

België
 
 
 
Reacties.