Mercadal weet waar het schoentje knelt bij Cercle Brugge: "Zoals zo vaak laten we na dat te doen"

30 september 2019 13:00

Een ware horrorweek was het voor Cercle Brugge. Na de afgang in de beker tegen de amateurs uit Rebecq, ging de Vereniging nu ook met de billen bloot tegen Eupen. Een dubbele mokerslag, niet in het minst voor de coach Fabien Mercadal.

De Cercle-coach werd na de wedstrijd, toen hij op weg was naar de persbabbel, tegengehouden door enkele gefrustreerde Cercle-supporters. De Fransman moest samen met de voorzitter verantwoording afleggen voor de povere prestaties van de afgelopen weken. 

De 47-jarige T1 kon wel de vinger op de zere wonde leggen, maar oplossingen zoeken en vinden is nog iets anders. "Ik ben zeer ontgoocheld", stak de Cercle-coach van wal. 

Efficiëntieprobleem

"Eupen is heel performant in possesie van de bal, we weten dat we op dat vlak nog werk hebben. We hadden het moeilijk om ze onder druk te zetten. Toch waren er enkele momenten dat de match konden doodmaken, maar zoals zo vaak laten we dat na."

We zijn zoals zo vaak afgestraft op kleine foutjes en dat doet pijn

"Ik denk dan aan die bal op de lat van Kouame in de tweede helft. We doen het niet en incasseren aan de overzijde de gelijkmaker. We maken een fout dat we niet mogen maken voorafgaand op die vrije trap (die Milicevic scoorde, red.). We zijn zoals zo vaak afgestraft op kleine foutjes en dat doet pijn."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.