Filip De Wilde: "Project overleeft niet als Anderlecht PO I niet haalt"

30 september 2019 16:12

Er begint stilaan een einde te komen aan het geduld van de Anderlecht-fans na de zoutloze remise tegen Waasland-Beveren. Ook Filip De Wilde is nuchter: "Het is problematisch als je niet scoort tegen een van de mindere ploegen uit de competitie."

“Het was de eerste volledige wedstrijd die ik zag van Anderlecht dit seizoen”, vertelt Filip de Wilde aan Voetbalkrant.com. “Ik had in de tribune het gevoel dat er te veel verlangd wordt van de spelers. Ze lijken zozeer bezig met het opvolgen van tactische richtlijnen, dat er nauwelijks ruimte is voor spontaniteit en creativiteit.”

Iedereen bij paars-wit hunkert naar een tweede overwinning in de competitie. Dat die er niet kwam tegen Waasland-Beveren, is voor vele supporters de zoveelste mokerslag dit seizoen. Ook Filip De Wilde is van mening dat er heel snel resultaten moeten geboekt worden. “Anderlecht moét in de top-6 eindigen. Zoniet gaat het een brug te ver zijn voor de Anderlecht-aanhang. Ik denk niet dat het project overleeft als Anderlecht PO I niet haalt”, besluit Filip De Wilde.

 

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.