Genk-voorzitter Croonen wil overleg: "Het kan niet dat fans het wedstrijdverloop rechtstreeks bepalen"

30 september 2019 08:24

Bij Genk zitten ze met de zaak van zaterdag bijzonder verveeld. Tegelijk vraagt voorzitter Peter Croonen zich af of de wedstrijd wel gestaakt had moeten worden. De Truiense politie ontkent immers dat ze vroegen om de wedstrijd te stoppen.

Croonen is ook voorzitter van de Pro League en moet dus oppassen. “Ik sta volledig achter het nieuwe reglement van de Pro League", zegt hij in HBvL. "Als er sprake is van een gedeelde verantwoordelijkheid, dan verliezen beide clubs twee punten en wordt de wedstrijd met gesloten deuren herspeeld. Maar het is de vraag of het reglement wel had moeten worden toegepast. De match was zo goed als afgelopen.”

Overleg met OSV

Beide supportersclans gingen in de fout en de procedure die gevolgd werd was wel de juiste, erkende ook Croonen. Hij veroordeelt wel het gedrag van de fans. "We mogen onze kop niet in het zand steken. Voetbal is emotie en ik heb begrip voor de emoties die bij onze supporters leefden."

"De incidenten van vorig jaar, toen de bussen met stenen werden bestookt, waren nog niet verteerd en de manier waarop ze de wedstrijd moesten volgen, zorgde ook voor veel ongenoegen. Maar het kan niet dat supporters - en dan praat ik over beide clubs - het wedstrijdverloop rechtstreeks bepalen. Wij zullen daarvoor binnen onze club zo snel mogelijk overleg plegen met het OSV, onze supportersfederatie."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.