Ex-ref vindt dat Visser geen beste beurt maakte in de Limburgse derby: "Veel te streng"

30 september 2019 09:17

Lawrence Visser heeft volgens ex-ref Serge Gumienny geen te beste beurt gemaakt in de Limburgse derby. Volgens Gumienny was hij veel te hard in zijn beslissingen.

Gumienny vond dat Visser veel te snel geel trok en daarmee de toon zetten. "STVV stond op een bepaald moment op vier gele kaarten terwijl Genk er ook minstens één had verdiend - bij de tackle van Dewaest in de eerste helft bijvoorbeeld", zegt hij in HBvL.

“Het probleem is dat Vissers strenge optreden zich doorzette in zijn omgang met de supporters. Toen er bekertjes en dergelijke op het terrein belandden, vroeg ik me af of de veiligheid van de spelers in die mate in gevaar werd gebracht dat zij naar binnen moesten? Had Visser dit niet kunnen oplossen door op het veld even te wachten? Ik had ook de indruk dat de ref op aansturen van de Genk-spelers naar binnen ging. Als arbiter moet je zélf die keuze maken.”

Ook bij het stopzetten, had hij het beter kunnen aanpakken, vindt Gumienny. "Visser had al een waarschuwing gegeven dat hij zou affluiten bij een nieuwe rel. Toch wachtte hij tot iemand van de politie hem die instructie gaf. Hij had meteen moeten affluiten toen die supporter het veld betrad.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.