Betaalt Antwerp leergeld in de shift naar een topclub? "We moeten die identiteit van de laatste twee jaar terugvinden"

01 oktober 2019 17:53

Door de deelname aan play-off 1 en het late transferoffensief in de zomermercato liggen de verwachtingen dit seizoen iets anders bij Antwerp. Ook de identiteit van de club lijkt onderhevig aan veranderingen en dat is toch iets wat doelman Sinan Bolat verontrust.

De Turkse doelman is de onbetwiste nummer 1 sinds de rentree van Antwerp in de hoogste voetbalklasse, dus hij weet als geen ander waar hij over praat. De kern van de Great Old loopt over van de kwaliteit, dat is ontegensprekelijk, maar dat heeft ook de nodige gevolgen.

Men zou kunnen stellen dat RAFC nu meer op individuele kwaliteiten teert. "We kunnen ons niet permitteren dat we te laks aan matchen beginnen en denken dat we ze allemaal met 3-0 winnen. We mogen niet te veel rekenen op individuele acties. Zo gaat het niet", waarschuwde Bolat na de match tegen Oostende.

Hij wijst er ook op dat de identiteit van het Antwerp van de voorbije twee seizoenen niet mag verdwijnen als sneeuw voor de zon. "Wij, heel de groep, moeten beseffen dat we weer voor 200% inzet moeten tonen en dat we voor elke bal moeten knokken, tot de laatste minuut. Zoals de voorbije twee jaar, dat moeten we terugvinden."

"Je mag nog zo goed zijn met de bal aan de voet, als je zonder bal de taken niet uitvoert mag je het vergeten", sloeg hij de nagel op de kop.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.