Anderlecht heeft schrik, maar hoeft voor vrijdag nog niet te vrezen

01 oktober 2019 13:47

Anderlecht pleegt deze week overleg met de supporters. Ze willen ten alle prijze een scenario zoals in Luik vorig seizoen vermijden. Bij een volgende overtreding wordt de voorwaardelijke straf achter gesloten deuren immers effectief. Voorlopig hoeven ze echter nog niet te vrezen.

We legden ons oor te luister bij verschillende supportersgroepen en leden van de harde kern en er is voor vrijdag op Charleroi geen actie voorzien. De algemene teneur is dat de ploeg - vooral de jonge spelers dan - er niet beter van wordt als er nu nog eens met een hard signaal wordt uitgepakt.

Aan steun zal het hen trouwens niet ontbreken in het Zwarte Land. Charleroi is één van de clubs die het meeste tickets voor uitsupporters beschikbaar stelt. Van de 1980 tickets die de supportersclubs gekregen hebben, blijft er bijna niets meer over. Vrijdag zal het uitvak dus vol zitten.

Overleg

Maar niet gewapend met bengaals vuur of ander pyrotechnisch materiaal. Een slogan of twee is mogelijk, maar het zal vreedzaam verlopen, verzekert men ons. Sommige heethoofden lieten op sociale media uitschijnen dat er actie moest ondernomen worden, maar werden snel terechtgewezen door anderen. Ook de besturen van alle supportersclubs roepen op tot kalmte.

Vorige week al hield het bestuur gesprekken met de Fan Board, in aanwezigheid van Vincent Kompany. Daar waren geen andere supporters op uitgenodigd. Deze week wordt een deel van de harde kern ontvangen. Die stonden zondag aan de poort en er werden daar afspraken gemaakt om deze week verder te praten.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.