Rondje CL: Onwaarschijnlijke blamage voor Alderweireld en Vertonghen, PSG helpt Club Brugge aan tweede plaats in poule

01 oktober 2019 23:15

Er was natuurlijk de historische prestatie van Club Brugge op Bernabeu, maar er stond nog heel wat meer lekkers op het Champions League-menu dinsdagavond. Een overzicht.

Groep A

Club Brugge pakte om 19u al een bijzonder knap punt op het veld van Real Madrid. In dezelfde poule stond PSG tegenover Galatasaray. De Parijzenaars haalden het uiteindelijk met het kleinste verschil in de heksenketel van Istanbul. Daarmee pakt de Franse kampioen de leiding in groep A. Club Brugge is runner-up met twee punten. 

Groep B

De meest spraakmakende uitslag van deze Champions League-avond is ongetwijfeld die van de wedstrijd Tottenham-Bayern München. Die eindigde op maar liefst 2-7, een historische uitslag. Serge Gnabry was de grote man bij de bezoekers met maar liefst vier doelpunten. Der Rekordmeister pakt ook de leiding in de groep met zes op zes. 

In de andere partij tussen Rode Ster Belgrado en Olympiakos trok de thuisploeg aan het langste eind. De Serviërs maakten in de slotfase het verschil: 3-1. 

Groep C

In groep C had Manchester City, zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne, het niet onder de markt met Dynamo Zagreb. Raheem Sterling opende na de rust de score en supertalent Foden stelde in de extra tijd de drie punten volledig veilig voor 'The Citizens'. City kan na twee partijen nog een perfect rapport voorleggen. 

Groep D

Juventus, dat in zijn eerste wedstrijd gelijkspeelde, nam eenvoudig de maat van Bayern Leverkusen. Het werd 3-0 na goals van Higuain, Bernadeschi en Ronaldo. Ook Atlético Madrid won zijn partij in Lokomotiv Moskou. Daardoor delen de Oude Dame en Atlético nu de leidersplaats met vier punten. 

Johan Walckiers

Champions League \\ Tottenham \\ Manchester City \\ PSG \\ Juventus \\ Galatasaray \\ Bayern München \\ Bayer Leverkusen \\ Atlético Madrid \\ Lokomotiv Moskou \\ Rode Ster Belgrado \\ Dinamo Zagreb \\ Olympiakos Piraeus
 
 
Reacties.