Champions League op dinsdagavond: veel meer dan enkel Real Madrid - Club Brugge

01 oktober 2019 16:31

Club Brugge speelt vanavond op het veld van Real Madrid. Maar er dat is lang niet de enige wedstrijd om naar uit te kijken vanavond.

Nog in groep A trekt PSG naar Galatasaray. De Turken speelden op speeldag één gelijk in Jan Breydel, PSG won eenvoudig van Real Madrid: 3-0.

De Parijzenaars kunnen vanavond nog niet rekenen op Edinson Cavani en Neymr, maar Kylian Mbappé is er wel opnieuw bij. Goed nieuws voor PSG én Club Brugge, met andere woorden. In de strijd om -wellicht- plek drie is elke nederlaag van de Turken positief voor blauw-zwart. Thomas Meunier wordt in de basis verwacht en kan zijn ex-club dus een pleziertje doen. 

Groep B

In groep B staat Olympiakos voor de altijd lastige verplaatsing naar Rode Ster Belgrado. Bij Olympiakos is het Belgische leger al even vertrokken.

Wél Belgen in de andere wedstrijd van de groep. Tottenham ontvangt Bayern München. Na het puntenverlies op speeldag één mogen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld vanavond eigenlijk niet verliezen. De twee Rode Duivels worden aan de aftrap verwacht.

Groep C

Atalanta en Timothy Castagne azen op eerherstel na de vernedering tegen Dinamo Zagreb. Op speeldag één werd het maar liefst 4-0. De Italianen ontvangen vanavond Shakhtar Donetsk, dat zelf met 0-3 verloor van Manchester City op de eerste speeldag.

De Citizens moeten het vanavond tegen de Kroaten wellicht doen zonder Kevin De Bruyne. Die moest afgelopen weekend na de kant nadat hij -twintig minuten voordien- slachtoffer was geworden van een smerige tackle.

Groep D

Geen Belgen in Groep D. Lokomotiv Moskou ontvangt Atlético Madrid, Bayer Leverkusen trekt naar Juventus. De Russen wonnen op speeldag één van de Duitsers, Atlético en Juventus hielden elkaar in evenwicht.

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Tottenham \\ Manchester City \\ PSG \\ Juventus \\ Atalanta \\ Galatasaray \\ Bayern München \\ Bayer Leverkusen \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid \\ Lokomotiv Moskou \\ Rode Ster Belgrado \\ Shakhtar Donetsk \\ Dinamo Zagreb \\ Olympiakos Piraeus
 
 
Reacties.