Verovert Club Brugge fort Bernabéu? Cijfers geven aan hoe sensationeel dat zou zijn

01 oktober 2019 14:26

Club Brugge gaat vanavond op zoek naar een stunt op het veld van Real Madrid. Bij blauw-zwart is het vertrouwen groot en spreken ze zelfs van domineren. Alleen zijn de clubs die de afgelopen jaren punten wegkaapten in Bernabéu in de Champions League erg schaars.

Eerst het goede nieuws: vorig jaar verloor Real Madrid in eigen huis zowel van CSKA Moskou (in de groepsfase) als van Ajax (1/8e finale). Real Madrid pakte in de groepsfase thuis ‘maar’ zes op negen. Het was van het seizoen 2009-2010 geleden dat de Koninklijke thuis nog eens verloor in de groepsfase. Ook dat jaar pakten het zes op negen.

In de acht seizoenen tussenin pakte Real vijf keer negen op negen en drie keer zeven op negen in de groepsfase. Bij de eindzege in 2016 won het thuis alles, toen het een jaar later de Beker met de Grote Oren in de lucht mocht steken, verloor het thuis geen enkele keer.

In 2015 (uitschakeling tegen Juventus na gelijkspel in Bernabéu) en 2018 (eindzege) verloren ze één keer thuis, maar volstond dat na een overwinning op verplaatsing.

Ook in 2013-1014 en 2011-2012 wonnen de Madrilenen elke thuiswedstrijd. De laatste club uit een ‘kleiner’ voetballand die voor CSKA Moskou vorig jaar won in Bernabéu was… Ajax op 22 november 1995. Ajax zou dat jaar trouwens de finale spelen.

Om maar te zeggen: een gelijkspel zou vanavond al een stunt van formaat zijn. Want ‘het Real Madrid in mindere doen’ staat toch maar mooi op kop in de Spaanse competitie.

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Real Madrid
 
 
Reacties.