Stijn De Smet: "Het ontbreekt Cercle Brugge aan stabiliteit"

01 oktober 2019 10:06

Na de zure nederlaag in eigen huis tegen Eupen is Cercle Brugge allerlaatste in de Jupiler Pro League. Met 3 op 27 heeft De Vereniging de competitiestart compleet gemist. We spraken hierover met Stijn De Smet.

Stijn De Smet is een jeugdproduct van Cercle en speelde  er vijf seizoenen in het eerste elftal. Hij ziet een groot verschil tussen het Cercle van toen en nu, vertelt hij aan Voetbalkrant.com. “Vroeger bestond onze kern voornamelijk uit Belgische jongens. We hadden ook een enorm sterke band met onze supporters. Dat was onze sterkte. We gingen voor mekaar door het vuur.”

Vandaag kiest Cercle veelal voor jonge huurlingen, die Cercle Brugge vooral zien als een tijdelijke passage. Gevolg: doordat er elk jaar een heleboel jongens komen en gaan, is er geen basis waarop Cercle kan terugvallen. Elk jaar moet Cercle Brugge helemaal opnieuw beginnen, vaak met spelers en trainers die de Jupiler Pro League nauwelijks of niet kennen.

Het is duidelijk dat het Cercle Brugge aan stabiliteit ontbreekt. Stijn De Smet beaamt dit: “Het is vreemd dat, wanneer je in het begin van het seizoen naar Cercle gaat kijken, je amper nog iemand herkent.”

Toch is Cercle geen vogel voor de kat volgens de 34-jarige ex-speler van onder meer AA Gent en KV Kortrijk. “Er zit echt wel voetballend vermogen in die ploeg. Er lopen jongens rond die heus wel kwaliteit hebben. Alleen moeten ze na de compleet gemiste start de knop omdraaien en zich snel aanpassen aan de Belgische competitie. Dat wil zeggen: een ploeg vormen, goed in de organisatie spelen en veel strijd leveren”, besluit De Smet.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.