Michel Louwagie laat de favorietenrol aan Club Brugge: "Jammer dat we de topper in zo'n omstandigheden spelen"

02 oktober 2019 15:46

KAA Gent heeft twee loodzware opdrachten voor de boeg. Donderdag maken ze de verre verplaatsing naar Lviv voor het Europees duel tegen Oleksandria en zondag moeten de Buffalo's naar Club Brugge, de leider in de Jupiler Pro League.

Over een ding laat Michel Louwagie geen twijfel bestaan: Club Brugge is zondag voor hem de favoriet. "Zij hebben dan vier dagen gehad om te kunnen recupereren van hun Europese match, wij maar twee", legde de algemeen manager van de Buffalo's uit bij Sporza.

De verplaatsing naar Brugge is sowieso al niet eenvoudig...

"Een excuus is dat zeker niet, maar het is wel jammer dat we de topper in die omstandigheden moeten spelen. De verplaatsing naar Brugge is sowieso al niet eenvoudig, laat staan met een verplaatsing naar Oekraïne in de benen", ging Louwagie verder.

Velen beschouwen de match tegen Club als de eerste echte test voor de Oost-Vlamingen, maar daar is Louwagie het niet mee eens. "Het is wat belachelijk om Saint-Etienne (3-2 winst) geen test te noemen. Nu zit het wat tegen voor hen, maar vorig jaar werden ze wel vierde in de Ligue 1", besloot hij.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Oleksandria
 
 
Reacties.