Clement onder de indruk van Dennis: "Het beste moet nog komen"

03 oktober 2019 09:15

Emmanuel Dennis schreef zichzelf de geschiedenisboeken in door afgelopen dinsdag twee keer te scoren in Bernabéu. Trainer Philippe Clement heeft blijkbaar de juiste handleiding gevonden om de onnavolgbare Brugse spits te begeleiden. "De juiste dingen op het juiste moment."

Na zijn twee doelpunten tegen Real Madrid weet de hele wereld nu wie Emmanuel Dennis is. “We hebben het beste nog niet gezien van hem. Dat kan ook niet. Dennis is nog maar 21. Hij lijkt misschien ouder als je zijn gezicht ziet, maar hij moet wel degelijk nog stappen zetten”, merkt Philippe Clement in HLN op.

Het is geen evidentie om Dennis in het gareel te laten lopen. Een mooie uitdaging voor de Clubcoach die ondertussen weet hoe hij de Nigeriaan moet aanpakken. “Met nu en dan een schouderklopje of een pets tegen zijn hoofd. De juiste dingen op het juiste moment. Het is soms nodig om zijn jeugdzonden eruit te krijgen.”

Clement is onder de indruk van zijn poulain. “Zijn potentieel is enorm. Zelfs tegen de top van de wereld is hij snel. Het is heel moeilijk verdedigen tegen een spits zoals Dennis. Zeker omdat hij zich steeds meer laat betrekken in de combinaties. Hij maakt progressie op tactisch vlak. Tegen Real voerde hij de looplijnen heel goed uit.”

Nico Wieme

Champions League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.