Belgische clubs jagen Europese topclubs angst aan: "Dit is een duidelijk signaal richting Europa"

03 oktober 2019 13:22

De Belgische clubs zijn goeie zaken aan het doen voor onze coëfficiënt in Europa. Maar vooral: ze laten zien dat België zich weer wil moeien op het Europese vlak. De resultaten van Club Brugge en Genk zijn hoopgevend...

"Dit is een duidelijk signaal van België naar Europa toe", meent Emilio Ferrera. "Het groeiproces van de laatste jaren is indrukwekkend. Dit is ook geen toeval meer. Als je de resultaten bekijkt, zie je een duidelijke opmars. De Belgische topclubs hebben ook geïnvesteerd in hun ploegen. En serieus!"

Club dat 0-2 voorkomt in Bernabeu en met wat meer geluk met drie punten was gaan lopen... Genk dat Napoli onder controle houdt... "Diezelfde wedstrijden vijf of tien jaar geleden zouden aanzien worden als makkelijke opdrachten door die twee ploegen."

Diezelfde wedstrijden vijf of tien jaar geleden... Dat zou een hapklaar brokje geweest zijn voor Real of Napoli

"Vooraf beseften ze echter al dat het geen hapklaar brokje zou worden. Dat is toch een compliment. Dat heeft te maken met het goeie beleid van de besturen. Club is daar het mooiste voorbeeld van. Maar ook Genk, Gent en Standard hebben grote stappen gezet."

AA Gent en Standard kunnen het vanavond allemaal nog mooier maken. "Gent en Standard moeten nog de volgende stap zetten. Thuis zijn ze indrukwekkend, maar op verplaatsing hebben ze een probleem. Bij Standard is dat al jaren het geval. Die twaalfde man vind je nergens anders in België. Michel (Preud'homme) moet een oplossing vinden om dezelfde grinta erin te krijgen buitenshuis. Als dat gebeurt, zijn ook zij vertrokken."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Arsenal \\ Napoli \\ Oleksandria
 
 
Reacties.