Emilio Ferrera laat zijn licht schijnen over ex-ploeg Club Brugge: "Wie hen gaat tegenhouden? Niemand..."

03 oktober 2019 12:22

Het is lang geleden dat een ploeg in België zoveel indruk maakt als Club Brugge op dit moment doet. Blauw-zwart staat op het punt de concurrentie tot meelopers te degraderen. "Dit is het werk van de laatste zes-zeven jaar", weet Emilio Ferrera.

De ex-trainer van Club is ook onder de indruk. "We moeten ons niet blind staren op die laatste resultaten", vindt hij. "Ook niet enkel op wat er sportief gebeurt. De evolutie van Club als vereniging is gewoon indrukwekkend. De laatste zes-zeven jaar is die evolutie duidelijk te zien."

"Het bestuur, met Mannaert en Verhaeghe, heeft fantastisch werk geleverd. Ze tonen visie. Ze hebben daarnaast ook een duidelijk DNA in de club gekregen. Ze hebben de ploeg kunnen houden en hun ambitie constant aangepast. Het werk dat geleverd is, is zeer concreet. Daarom dat ik zeg je: dit verhaal gaat niet over de laatste maanden, maar over de laatste jaren..."

Dit verhaal gaat niet over de laatste maanden, maar over de laatste jaren

Daarnaast heeft Club de juiste keuzes gemaakt. De laatste drie trainers - Preud'homme, Leko en Clement - bleken telkens een schot in de roos. "Wat mensen ook zeggen, de trainer blijft toch de belangrijkste persoon binnen een club. En daarin hebben ze telkens de juiste beslissing genomen. Ze vergissen zich niet in de keuze van een trainer", aldus Ferrera.

Club leverde een zware inspanning om Clement bij Genk weg te halen, maar ook dat getuigt van die visie. "Dat Clement het goed doet? Dat is duidelijk. De beste jaren van een trainer zijn altijd zijn beginjaren. Zijn werk bij Waasland-Beveren was goed, dat bij Genk heel goed en de eerste stappen bij Club zijn fantastisch."

Club maakte de laatste zeven jaar altijd de juiste keuze qua trainer

"Maar hij heeft ook de ploeg die er al stond. Dit is geen nieuw project zoals bij Anderlecht. De as stond er al, hij gaat verder op het elan dat ze al gecreëerd hadden. Als je moet stappen in een project dat pas begint... Dat is iets helemaal anders."

De West-Vlamingen lijken voor een regeerperiode te staan die enkel Anderlecht hen in de vorige eeuw voordeed. "Mijn gevoel is dat Club vertrokken is ja. En als dat nieuwe stadion er komt... Pfffff... Dat gaat nog een enorme push betekenen. Dat zag je bij Gent ook. Wie Club gaat tegenhouden dit seizoen? Niemand, zegt mijn gevoel. Dit is een topploeg."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.