Er is meer dan Standard en Gent op donderdag: wat krijgen we voor de kiezen in de Europa League?

03 oktober 2019 10:40

Standard en Gent gaan op zoek naar een nieuwe driepunter in de Europa League, maar er staat op donderdag nog wel heel wat meer te beleven. Wat precies? Een overzicht!

Kwisvraagje om vanavond op café tijdens het kijken van Genk - Napoli eventueel even mee uit te pakken: wie is de enige Belg die op speeldag 1 in de Europa League wist te scoren? Het antwoord: Antoine Bernier van Dudelange op bezoek bij APOEL Nicosia.

Luxemburgse stunt

De Luxemburgers kunnen op speeldag 2 tegen Qarabag op zoek naar een tweede stunt. Als ze daarin zouden slagen, zetten ze meteen de poorten open om samen met Sevilla Europees te overwinteren in hun groep - wie weet.

In Alkmaar kijken ze uit naar de komst van Manchester United, voor Antwerp extra zuur dat zij net in de laatste voorronde werden uitgeschakeld door AZ. Al rest de vraag of de club kan stunten tegen de Mancunians.

Uiteraard wordt het ook uitkijken naar wat Saint-Étienne gaat uitvogelen tegen Wolfsburg en wat Guimaraes kan tegen Frankfurt, belangrijke duels met oog op het al dan niet Europees overwinteren van Gent en Standard.

En dan maken we nog een bruggetje naar de wedstrijd van Malmö tegen Kopenhagen. Een brug, meer ligt er tussen de twee steden uiteindelijk niet. Kwestie van de avond op café nog wat op te leuken: de Sontbrug is de naam van de brug, een verwijzing naar de crimireeks The Bridge (Bron/Broen) is dan ook nooit ver weg.

Wie doet de beste zaken? Waag een gokje bij BetFIRST en u kan er meteen heel wat mee te strikken hebben!

Johan Walckiers

Europa League
 
 
Reacties.