Vercauteren wordt hoofdtrainer, Davies veldtrainer: "Ik heb dezelfde visie als Kompany"

03 oktober 2019 15:26

Frank Vercauteren wordt de nieuwe hoofdcoach van Anderlecht. Hij vervangt Simon Davies, die de veldtrainingen voor zijn rekening gaat nemen. Samen met Vincent Kompany zal hij dus de te volgen lijn uitzetten.

Bij Anderlecht zeggen ze dat de beslissing deze middag gevallen is, maar de contacten waren uiteraard al langer bezig. Dat kadert ook de uitspraak van iemand binnen Neerpede vorige week: "Davies is eigenlijk een heel goeie veldtrainer." Toevallig of niet, Davies wordt ook effectief veldtrainer.

Vercauteren gaat de leiding tijdens wedstrijden op zich nemen en daar zijn naar verluidt goeie afspraken over gemaakt. Op de website van de club reageerde de nieuwe T1 al: "Ik ben heel tevreden dat ik opnieuw thuis kom. Anderlecht staat op een belangrijk kruispunt in de clubgeschiedenis", klinkt het.

In belang van de club de beste keuze - Vincent Kompany

"Met de komst van Vincent wordt de voetbalfilosofie helemaal opnieuw uitgetekend zoals het bij Anderlecht past. We delen dezelfde visie en tegenover mijn coachingervaring, zet Vincent dan weer een vernieuwende spelstijl, een enorme dynamiek en zijn ervaring en charisma waarmee hij de jongens op het veld ongelofelijk kan coachen. Voor mij is het de perfecte synergie. Ik zal proberen de juiste keuzes te maken en de juiste accenten te leggen. Geef dit Anderlecht nog wat tijd en er zal iets mooi ontstaan."

Kompany zelf ziet de samenwerking ook zitten natuurlijk. Hij schoof Vercauteren naar voor. "Ik weet waar hij voor staat en ken zijn principes. Hij kan de perfecte T1 zijn binnen het team waarmee we werken. Zijn inzicht, kennis van het Belgische voetbal, zijn autoriteit langs de lijn. Tijdens onze eerlijke, interne analyses kwamen we tot de conclusie dat dit in het belang van de club de beste keuze was."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.