Vijf pagina's bagger, morrende fans,... maar door deze twee redenen staat Courtois zaterdag gewoon onder de Madrileense lat

03 oktober 2019 21:12

Thibaut Courtois wordt er in de Spaanse media helemaal doorgesleurd. Onze nationale nummer één wordt bijna vanonder de lat geschreven. Maar uiteindelijk is er helemaal geen vuiltje aan de lucht.

AS houdt vijf pagina`s lang een pleidooi om Thibaut Courtois van het veld naar de bank te laten verhuizen. Ook de fans worden erbij betrokken en Radio Marca liet de fans van Real Madrid zelf beslissen. Toch opvallend: nog geen twintig procent koos voor onze landgenoot als nummer één.

Maar uiteindelijk tellen enkel de meningen van Zinedine Zidane en van de Madrileense bestuurskamer. En net daarom moet Courtois zich helemaal geen zorgen maken.

Zidane koos voor het seizoen resoluut voor de Rode Duivel. Hij liet er Keylor Navas - die een meer dan beschermde status genoot in Santiago Bernabeu - voor vertrekken naar PSG. De Franse landskampioen stuurde Alphonse Areola ineens op huurbasis naar Spanje.

Géén kapitaalsvernietiging

En dat is het tweede teken aan de wand. Real betaalde veertig miljoen euro aan Chelsea voor Courtois. Hem nu vervangen voor een huurling zou kapitaalsvernietiging zijn. 

Dus: Courtois staat zaterdag tegen Granada gewoon onder de lat. En als dat niet zo is? Wel, dan is hij nog niet genezen.

Redactie

Primera Division \\ Real Madrid \\ Granada
 
 
Reacties.