Anderlecht grote winnaar met komst Vercauteren, ook vier verliezers

04 oktober 2019 11:50

Anderlecht heeft met Frank Vercauteren een trainer met een flink palmares en tonnen ervaring binnengehaald. De club komt er als grote winnaar uit, maar er zijn ook enkele verliezers in dit verhaal.

Als er een ding is wat Anderlecht op dit moment kan gebruiken dan zijn het goede resultaten. Laat dat nu net het ene ding zijn wat Frank Vercauteren bij zowat elke uitdaging die hij aanging verwezenlijkte. Zijn pragmatische speelwijze gecombineerd met Kompany's filosofie moet het publiek binnen de kortste keren weer laten dansen en zingen, in plaats van uitleg te vragen bij de spelers of het bestuur. 

1. Oud-Heverlee Leuven

Frank Vercauteren is teruggekeerd naar de club van zijn hart en er zijn weinig mensen die hem dat niet gunnen. Toch had zijn vorige club, OHL, hem liever niet zien vertrekken. Sinds zijn komst naar de club verzekerden de Vlaams-Brabanders zich van het behoud na een desastreus seizoen en staan ze in het nieuwe seizoen aan de leiding in 1B.

Hoofdtrainer Vincent Euvrard werd tot donderdag bijgestaan door Vercauteren als technisch directeur en voor hem volgt nu de grote test. Doorstaat hij die, dan is OHL helemaal geen verliezer in dit verhaal.

2. Frank Arnesen

Voor hem was het gevolg meteen voelbaar, want hij werd bedankt voor bewezen diensten bij Anderlecht. Zijn rol als technisch directeur was sinds de komst van Kompany al uitgespeeld bij de club en nu is hij ook niet meer van nut als scout.

3. Simon Davies

Op papier was hij de hoofdtrainer van Anderlecht, maar sinds de komst van Vercauteren is 'veldtrainer' zijn nieuwe functieomschrijving. Tegen Charleroi zal hij niet in de dug-out staan. Davies' takenpakket bestaat louter uit het geven van trainingen.

4. De jeugd

Maar dat resultaatgerichte voetbal heeft ook een keerzijde. Hoewel Vercauteren achter de huidige filosofie staat, zal hij sneller naar ervaren spelers grijpen dan nu het geval was bij paars-wit. Dat leidt dan uiteindelijk tot minder zelf opgeleide jeugdspelers op het veld, wat natuurlijk geen schande is.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Anderlecht \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.