Anderlecht pakt tweede zege van het seizoen dankzij Verschaeren en Chadli (en ondanks VAR)


Foto: © photonews 04 oktober 2019 22:28

In twee keer, zo heeft Nacer Chadli Anderlecht de zege bezorgd. Een eerste doelpunt werd om onverklaarbare reden geannuleerd. De tweede was de goede. Maar Charleroi had misschien wel een gelijkspel verdiend op basis van de kansen. Al was het bij Anderlecht wel al een stuk beter.

't Sfeertje vooraf was toch vrij explosief te noemen. Als we op de spandoeken mochten afgaan zat zowat de hele BCS (Brussels Casual Service) - de harde kern van Anderlecht - in de tribunes. Hun boodschap liet ook weinig aan de verbeelding over: "Coucke buiten!" Tja, dat zal niet het spandoek zijn waarop de voorzitter gehoopt had na 22 maanden bij de club.

Verdeeldheid

Het zorgde zelfs voor verdeeldheid onder de fans. Na 12 minuten kwam Anderlecht nochtans op voorsprong via een prachtgoal van Yari Verschaeren - het zal hem deugd doen -, maar daarop brak er aan de kant van de harde kern onlusten uit onder de Anderlechtse fans. Duidelijk dat ze niet allemaal aan hetzelfde zeel trekken.

Het ging eens een dikke 35 minuten goed voor Anderlecht, voor één keer in de 'control seat'. Maar ineens zie je weer onverklaarbaar dat er twijfel in die ploeg sluipt. Sardella verloor een paar keer het duel met zijn tegenstanders en ineens liep het weer voor geen meter meer. Sardella gaf een slechte pass, Bruno zette voor en Fall kopte voor de neus van Dewaele binnen. De twee backs van paars-wit kenden weer hun problemen. Sardella? Volgens ons smeekt die jongen zelf of ze toch niet Vanden Borre snel willen zetten...

Absurd

En nog meer 'malchance'. Roofe had donderdag wel gelijk met zijn 'tikkeltje geluk'. "Of het nu met de knie of met de schouder is..., scoren moeten we doen." Dat deed Chadli, maar blijkbaar met iets te veel schouder. De goal werd na twee minuten VAR-kijken afgekeurd. Clear error? We think not! Absurd dat die werd afgekeurd.

Anderlecht zag af begin de tweede helft. Bruno richtte ravage aan in de verdediging, maar de goals volgden niet. En Chadli kreeg zijn revanche. Hij drong door in de zestien, en knalde de bal onhoudbaar in doel. Anderlecht speelde bij momenten wel een pak beter dan de voorbije weken. En Verschaeren bewees waarom Roberto Martinez hem opnieuw opriep.

In de eretribune snakte Michael Verschueren duidelijk naar het einde, terwijl Kompany en Vercauteren schijnbaar rustig de wedstrijd analyseerden. Dat zal geen gunstige analyse geweest zijn voor Michel Vlap, die duidelijk worstelde met de bal. Charleroi had de kansen om gelijk te maken, maar Bruno en Fall lieten ze liggen. Er is nog heel wat werk bij Anderlecht, maar Vercauteren zal wel al lichtpunten gezien hebben.
 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
 
Reacties.