Antwerp wil beter imago, club wil supporters sensibiliseren

04 oktober 2019 18:17

Opmerkelijke ingreep bij Antwerp: de club verbiedt zondag tegen Standard om bier mee te nemen op Tribune 1. De hoofdtribune dus en de duurdere plaatsen. Maar dus alle sancties die ze al kregen kwamen door ongeregeldheden van daaruit.

De hoofdtribune is bij de meeste clubs de 'kalmste' tribune, maar niet bij Antwerp. Quasi alle sancties die Antwerp het afgelopen seizoen kreeg, kwamen er omdat er zaken uit Tribune 1 gegooid werden. Daarom ook dat ze zondag verbieden om bier mee naar buiten te nemen.

Antwerp wil zijn imago opkrikken. Tijdens risicomatchen lijkt de omgeving van Deurne Noord wel op belegerd terrein, zoveel veiligheidsdiensten zijn er aanwezig. Ook de weigering van het stadbestuur van Enschede om Antwerp-fans toe te laten, kwam zwaar aan. The Great Old wil weer kunnen 'buitenkomen' met zijn supporters. 

Onlusten zoals in het Koning Boudewijnstadion tegen AZ kunnen ze dus missen als de pest. Niet dat Antwerp van het enthousiasme afwil. Het mag gewoon ook allemaal iets rustiger. De club betaalt jaarlijks redelijk veel geld voor de overtredingen van zijn fans. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.