De nieuwe Gouden Schoen nu al bekend? "Vanaken is met afstand de beste speler in België"

04 oktober 2019 06:00

Elk seizoen lijkt hij net nog dat tikkeltje beter te worden. Hans Vanaken is de draaischijf van Club Brugge. Volgens Emilio Ferrera zelfs de beste voetballer die in de vaderlandse competitie te bewonderen is.

Dat wil toch wat zeggen tegenwoordig, met de terugkeer van zoveel internationals. Maar Ferrera is duidelijk: "Club heeft op dit moment dubbele bezetting op alle posities. Iedereen is vervangbaar... behalve Vanaken", meent hij. "Die kan je niet vervangen. Hij is met afstand de beste speler van België."

Vanaken is volgens hem de meest complete voetballer die er rondloopt in België. "Hij kan alles! Regisseren, doelpunten maken, ballen bijhouden, koppen...", somt hij op. "Hij is groot, staat altijd op de juiste plaats en is technisch heel sterk. Volgens mij is het zijn laatste jaar in België."

Nochtans heeft Vanaken aangegeven dat hij niet zomaar wil vertrekken en dat hij gerust bij Club wil blijven. "Tja, maar bekijk zijn prestaties eens. Hij kan overal mee bij de Europese subtop. En hij zou er spelen, wat voor hem het belangrijkste is. Zo'n speler trekt interesse aan, dat kan niet anders!"

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.