Dit is het boetesysteem van Real Madrid! En er zitten toch enkele vreemde zaken tussen

04 oktober 2019 10:11

De heren profvoetballers van Real Madrid worden verwacht om de huisregels te volgen. Maar soms kleurt er wel eens eentje buiten de lijntjes. En dat wordt dan natuurlijk bestraft.

In de Spaanse media is het boetesysteem van Real Madrid uitgelekt. Het is natuurlijk logisch dat er boetes zijn voor het te laat komen of het gebruik van een smartphone. Dat is in onze provinciale reeksen zelfs het geval. Al liggen de bedragen bij De Koninklijke natuurlijk iets hoger. 

Al zijn er ook enkele speciale regeltjes voor Thibaut Courtois, Eden Hazard en ploegmakkers. Zinedine Zidane wil dat zijn spelers elke week op de weegschaal staan. Doet een speler dat niet? Wel, dan volgt er een boete van 250 euro. 

Het wordt echter iets duurder wanneer je enkele kilootjes te veel meedraagt. In dat geval kan de boete - afhankelijk van het gewicht en de duurtijd - oplopen tot duizend euro. 

Spaanse hoofdstad verlaten? Melden!

Ook opvallend is dat Zidane op de hoogte wil zijn van het privéleven van zijn spelers. De Franse coach wil op de hoogte gebracht worden wanneer één van zijn pionnen de Spaanse hoofdstad verlaat. Wat als ze dat niet doen? Jawel, een boete. 

Redactie

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.