Lommel duwt Roeselare in wel heel diepe put in zespuntenmatch

04 oktober 2019 22:22

Na acht speeldagen hadden Lommel en Roeselare nog niet gewonnen in eerste klasse B. Het onderlinge duel in het Soevereinstadion was dan ook voor beide teams van groot belang. Lommel was de betere ploeg en proefde voor het eerst van de zege, al bleef het verschil in de score beperkt.

Minuut vijf en Lommel had al twee prima kansen om vroeg de score te openen. Thordarson mocht oprukken en mikte naar de rechterbenedenhoek. Biebauw tikte in hoekschop. Lommel koos ervoor om eerst te combineren en dan pas de bal voor doel te zwieren. Het leverde Siekman een enorme kopkans op, de reflex van Biebauw hield de brilscore nog even op het bord.

Heel lang zou dat niet duren, want Lommel was simpelweg de betere ploeg in het openingskwartier. Aan het einde van die periode nam Sanyang Biebauw onder vuur. Voet verwerkte de herneming ongelukkig in eigen doel. Roeselare trachtte wel te reageren, maar er ging weinig gevaar van uit.

Gebrek aan dreiging bij Roeselare

Uitgezonderd één moment: een hoekschop belandde kort voor de doellijn voor de voeten van Zolotic. De middenvelder kreeg het leer desalniettemin niet voorbij Svedkauskas. Ontbrak het Roeselare aan concrete dreiging, dan zorgde Sanyang daar aan de overkant wel voor. Bij één van zijn dribbels legde Vervoort hem neer. Hendrickx maakte de 2-0 vanop de stip.

Opnieuw een mokerslag voor Roeselare en de 3-0 was veel dichterbij dan de 1-1. Thordarson drong door tot in het strafschopgebied en vlamde net voorlangs. Na de pauze werd Naudts diepgestuurd langs links en deze knalde tegen de staak. Sanyang draaide met zijn bewegingen de bezoekende defensie gek, maar verraste ook zichzelf.

Vanuit het niets de aansluitingstreffer

Biebauw pareerde een schot van diezelfde Sanyang na een aflegger van Thordarson. Vanuit het niets viel het volgend doelpunt toch aan de overzijde. Invaller Fumaça pakte uit een prima knal waar Svedkauskas zich op moest strekken. Andzouana lukte in de herneming de aansluitingstreffer.

Een schot van Hendrickx ging net voorlangs zodat het tot in de slotminuten spannend bleef. Andzouana werd op een flankvoorzet even uit het oog verloren, maar raakte de bal deze keer volledig verkeerd. Bij een schot van Carvalho was het pas echt billen dichtknijpen voor de Limburgers, maar de Braziliaan mikte net niet binnen het doelkader.

Opsteker voor Lommel

Biebauw hield met een beenveeg Cerigioni nog van de 3-1. De marge bleef zo één doelpunt, maar de drie punten bleven wel in Lommel. Een ferme opsteker voor de ploeg van Gislason na enkele weken van net niet. Roeselare daarentegen blijft zonder zege en ziet zijn tegenstander meteen al vijf punten uitlopen.

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Roeselare \\ Lommel SK
 
 
Reacties.