Kritiek op Courtois gaat niet liggen, ex-doelman stelt zelfs zijn persoonlijkheid aan de kaak

05 oktober 2019 22:45

Thibaut Courtois heeft al wat moeten aanhoren dit seizoen. Real Madrid slikt te veel doelpunten en de Belg wordt vaak aangeduid als schuldige, ook al springen zijn verdedigers hem niet altijd ter hulp. Ook nu Courtois even aan de kant staat, blijft de kritiek aanhouden.

Bij Marca komt ex-doelman Bernard Lama, vooral bekend van zijn periodes bij Lille en PSG, aan het woord over de Rode Duivel. "Hij was niet keizerlijk", refereert de Fransman naar de prestatie van Courtois in de Champions League tegen Club Brugge. "Dat moet je kunnen toegeven."

De eerste treffer van Dennis zag er in die partij misschien wat raar uit, maar het is toch echt net zo dat Courtois zwaar blunderde. "Er zijn ballen die niet te stoppen zijn, maar een echte topkeeper is een doelman die punten pakt voor zijn ploeg", blijft Lama bij zijn standpunt.

Entourage

Al is blijkbaar niet enkel zijn keeperswerk punt van kritiek. "Hij blijft natuurlijk een uitstekende doelman, maar hij mist de nodige bescheidenheid. Dat heeft hem ook niet geholpen. Soms moet je entourage je enige realiteitszin bijbrengen."

Kevin Vanbuggenhout

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.