Vertrek van Mbokani bij Antwerp lijkt enkel nog aan de orde mits het behalen van de landstitel

05 oktober 2019 22:12

Dieumerci Mbokani is niet alleen één van de beste spitsen uit de Belgische competitie, de Congolees is ook niet vreemd van een strategische (meester)zet. Na de laatste match van vorig seizoen kondigde hij zijn vertrek aan, maar hij bleef toch bij Antwerp.

Mbokani tekende een nieuw contract en schittert ook dit seizoen in de Jupiler Pro League. Momenteel ziet het er niet naar uit dat er snel een vertrek aankomt. Eerst wil de aanvaller bij de Great Old geschiedenis schrijven. "Een titel met Antwerp? Waarom niet? Het zou formidabel zijn om met een derde club kampioen te worden", zegt Mbokani aan La Capitale."

De ex-speler van onder andere Anderlecht en Standard gaat zelfs nog een stapje verder. "Om eerlijk te zijn heb ik geen zin om Antwerp te verlaten voor ik daar in geslaagd ben. We moeten het stap voor stap doen: ons eerst plaatsen voor play-off 1, daarna op de top drie mikken en in maart zien we dan wel."

Strijd aangaan met Club

Is dat dit seizoen dan wel mogelijk? Club lijkt er voorlopig toch bovenuit te steken. "Club Brugge heeft de sterkste kern, maar daarom nog niet de sterkste basiself. Als spelers als Mirallas en Defour honderd procent zijn, kunnen we de strijd aangaan."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.