Mercadal over de crisis bij Cercle: "Er is een duidelijk gebrek aan vertrouwen"

05 oktober 2019 13:52

Zaterdagavond gaat Cercle Brugge op bezoek bij SV Zulte Waregem. Na de compleet mislukte competitiestart kunnen ze wel wat punten gebruiken.

Hoofdcoach Fabien Mercadal is niet tevreden, maar hoopt dat ze de situatie snel kunnen keren: "Tegen Eupen konden we de score verdubbelen, maar het ontbrak ons aan efficiëntie, reageerde de hoofdcoach op de clubwebsite. "Er is duidelijk een gebrek aan vertrouwen. De ontgoocheling van de supporters leeft binnen de spelersgroep en we moeten nu een echte vechtersmentaliteit ontwikkelen."

De drukke transferperiode was geen voordeel: "Er zijn heel veel spelers bijgekomen en dat wil zeggen dat we nog hard moeten werken aan de groepsdynamiek. Het is niet evident om al die spelers in te passen op zo een korte termijn."

Ontgoocheling van de fans

De supporters van Cercle lijken er na de zwakke resultaten ook even genoeg van te hebben: "Ik begrijp absoluut waarom de supporters zo ontgoocheld zijn. Het is nu aan ons om te reageren, punten te pakken en beter voetbal te brengen. Tegen SV Zulte Waregem zal het een zaak zijn om onze mogelijkheden optimaal te benutten."

 

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.