Bizar tumult tussen Refaelov en Mbokani voor strafschop: "Gaan hier over spreken", "Hij had hem mogen trappen" en "Dit was gênant"

06 oktober 2019 23:30

Het was misschien wel hét moment van de match tussen Antwerp en Standard: bij de penalty voor Antwerp stond op een bepaald moment bijna de hele ploeg van The Great Old in de grote rechthoek. Oorzaak? Een geschilletje tussen Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani.

Zowel Lior Refaelov als Dieumerci Mbokani wilden namelijk erg graag de strafschop nemen, maar er kan er natuurlijk maar eentje de elfmeter proberen om te zetten. De keuze viel na heel wat tussenkomsten van onder meer Lamkel Zé, Mirallas en Defour uiteindelijk toch op de eerste.

En die scoorde: "Ach, zolang de bal binnen gaat is het voor mij geen probleem", kon bankzitter Coopman er het positieve van in zien. "Het toont dat ze gretig zijn om te willen scoren. Misschien moet er de vorige keer wel op voorhand worden besproken wie hem zal nemen."

Gênant

"Wat mij betreft had Dieumerci hem mogen trappen", vulde Kevin Mirallas aan. "Hij is topschutter en wil graag topschutter blijven. Zo kan je een spits ook extra vertrouwen geven, zeker gezien hij vorige week ook scoorde vanop de stip. We zullen hier nog wel eens over praten de komende dagen, dat is duidelijk."

Maar er was dus niemand als eerste aangeduid: "Klopt, het is ofwel Refaelov - Mbokani of omgekeerd, maar ik laat het aan hun inspiratie van het moment om te beslissen op het veld", knikte coach Laszlo Bölöni. "Maar het was een gênante situatie. Op dat exacte moment was er iets wat mij het meest van al geneerde ... Wat? Dat ga ik jullie niet zeggen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Standard
 
 
Reacties.