Juventus boekt heel belangrijke uitzege tegen Inter en staat opnieuw aan kop in Italië

06 oktober 2019 22:46

Zondagavond ging Juventus op bezoek bij het ongeslagen Inter. Een belangrijk duel want Inter kon al vijf punten uitlopen op La Vecchia Signora.

Bij Inter stond de Rode Duivel Romelu Lukaku aan de aftrap naast Lautaro Martinez. Maurizio Sarri gaf de voorkeur aan Paulo Dybala naast Cristiano Ronaldo en hield Gonzalo Higuain dus op de bank. 

Na een spetterend openingskwartier hadden beide ploegen een doelpunt gemaakt. Juve kwam quasi meteen op voorsprong via Dybala en Lautaro Martinez maakte gelijk op penalty na een handsbal van Matthijs de Ligt. 

Juve neemt over

Na de pauze begon Juventus beter, maar Inter herstelde en kwam met een schot op de paal dicht bij de voorsprong. Juventus - dat eerder nog een doelpunt van Cristiano Ronaldo afgekeurd zag worden - maakte tien minuten voor tijd het verschil. Na een heerlijke combinatie tussen Bentancur en Ronaldo werkte de ingevallen Gonzalo Higuain makkelijk af. 

Juventus wint zo de topper van de speeldag en staat weer aan kop in de Serie A. Inter volgt nu op een puntje van de Oude Dame. Atalanta draait als derde team mee in de top en volgt op drie punten van de nieuwe leider. 

Arjen T'Sjoen

Serie A \\ Inter Milaan \\ Juventus
 
 
Reacties.