Plooien tussen Antwerp en Standard nog niet gladgestreken: Venanzi gaat Coucke achterna

06 oktober 2019 08:00

Voorzitters zijn de eersten van wie je verwacht dat ze aanwezig zijn op wedstrijden van hun clubs, maar dat blijkt niet altijd het geval. Bruno Venanzi, de voorzitter van Standard, is schijnbaar niet van plan om de uitmatch van de Rouches tegen Antwerp bij te wonen.

La Capitale laat weten dat Venanzi niet van plan is om af te zakken naar de Bosuil. Dat zou dan al voor het tweede jaar op rij zijn dat hij die wedstrijd laat schieten. Terwijl het toch een aantrekkelijke affiche is tussen twee ploegen uit de top vijf.

Eerder dit weekend stuurde ook Anderlecht-voorzitter Marc Coucke al zijn kat naar een beladen wedstrijd. Dit was wel ingegeven door heel andere redenen dan Venanzi heeft. Coucke had immers bedreigingen gekregen van ontevreden supporters. Er werden in Charleroi extra veiligheidsmaatregelen voorzien, maar die bleken finaal niet nodig.

Geen goede relatie

Dat Venanzi niet afzakt naar de Sinjorenstad, ligt aan het feit dat het op bestuursniveau niet goed botert tussen Antwerp en Standard. Het was om diezelfde reden dat hij vorig jaar al wegbleef van de Bosuil. Bij stamnummer één zijn naast de trainer ook verschillende spelers actief met een verleden bij de ploeg uit Luik.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Standard
 
 
Reacties.