Maken Verschaeren en Vanaken kans op speelminuten bij de Rode Duivels? "Ik zie dat niet als experimenteren"


Foto: © photonews 07 oktober 2019 16:38

Donderdag en zondag mogen de Rode Duivels zich nog eens uitleven in hun kwalificatiepoule tegen San Marino. We mogen uitgaan van logische zeges, maar zal de bondscoach ook zijn spelers uit de Jupiler Pro League laten opdraven?

“Als we tegen San Marino winnen, dan zijn we gekwalificeerd voor het EK, wat uiteraard ons hoofddoel is. Op een groot toernooi staan mogen we niet als vanzelfsprekend beschouwen. Na 2000 waren we er vaker niet bij dan wel”, herinnerde de bondscoach aan de mindere dagen van de nationale ploeg.

“De volgende stap is onze kwalificatiepoule winnen, want dat kan voordelen opleveren tijdens de loting. We gaan van uitdaging naar uitdaging, maar dat betekent niet dat we alle spelers in de selectie zullen inzetten.”

Aan experimenten mogen we ons dus niet verwachten? “Kijk, alle spelers die zijn opgeroepen zijn van de partij omdat wij geloven dat zij iets kunnen betekenen voor de nationale ploeg. We zitten nu met veel geblesseerden, dus is het belangrijk dat we spelers gaan gebruiken tijdens die matchen. Ik zie dat niet als experimenteren.”

Met Vanaken en Verschaeren zijn er spelers in de groep die bij een volledig fitte kern weinig kans zouden maken op speelminuten, maar nu wel mogen hopen. Verschaeren kreeg al een invalbeurt tegen Schotland, maar Vanaken kwam nog niet in actie tijdens deze kwalificatiecampagne in de aanloop naar het EK. Lestienne viel geblesseerd uit.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.