Alderweireld en Vertonghen in diepe crisis met Tottenham

07 oktober 2019 13:02

Tottenham verkeert momenteel in een diepe crisis. Woensdag werden de Londenaars met 2-7 vernederd door Bayern München en dit weekend verloren ze met 3-0 bij Brighton Hove & Albion. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen beleven donkere dagen in Londen.

Na acht wedstrijden prijkt Tottenham Hotspurs op een troosteloze negende plaats in de Premier League met amper elf punten. In de League Cup werd de Champions Leaguefinalist van vorig seizoen uitgeschakeld door vierdeklasser Colchester.

Woensdag volgde de vernedering door Bayern München en afgelopen weekend boekte Brighton & Hove Albion pas zijn tweede seizoenszege tegen “The Spurs”. Toby Alderweireld moest het ontgelden bij de fans omdat hij Aaron Connolly een hele match lang te veel ruimte liet.

Nauwelijks transfers

Na de fantastische Champions Leaguecampagne vorig seizoen is er bij Tottenham nu een periode van decompressie aangebroken. Heel wat spelers kregen te horen dat ze naar een andere club mochten uitkijken, maar door de hoge transferprijs die manager Daniel Levy op hun hoofd kleefde, kon niemand Londen verlaten. Alleen Kieran Trippier vertrok naar Atletico.

De spelersgroep werd onvoldoende ververst. Op dit moment telt Tottenham nog acht spelers die er sinds de komst van Mauricio Pochettino in 2013 ook al waren. Een groot aantal spelers is ontevreden en dat zorgt voor een onaangename sfeer in de kleedkamer.

Nico Wieme

Premier League \\ Tottenham \\ België
 
 
Reacties.