Pots steunt de VAR: "Beslissingen van de ref accepteren"

07 oktober 2019 16:11

Begingen Brando Mechele en Faris Haroun zondag een penaltyfout? Misschien wel, oordeelt Tim Pots. "De VAR heeft echter goed gehandeld."

Als ex-VAR kan niemand beter dan Tim Pots de twee strafschopfasen beoordelen. “Brandon Mechele zet een sliding in. In eerste instantie glijdt hij naast Roman Yaremchuk. In reële snelheid lijkt het alsof die zich laat vallen, maar in de herhaling is er duidelijk te zien dat er toch contact is.”

Scheidsrechter Jonathan Lardot zag er geen graten in en ook de VAR kwam niet tussen. “Misschien vond videoref Nicolas Laforge de ingreep een penalty waard, maar omdat het geen clear error betrof, greep hij terecht niet in. Goed gehandeld”, vertelt Pots aan HLN.

Eenzelfde geluid laat de ex-ref horen over de strafschopfase tussen Faris Haroun en Felipe Avenatti. “Haroun raakt zeker de bal niet. Hij tikt Avenatti vanachteren aan, maar diens val was niet in verhouding tot het contact.”

“Scheidsrechter Eric Lambrechts, die goed opgesteld stond, catalogeerde de fase als te weinig om een overtreding te fluiten. Dat moet je als videoref steunen. Ook als hiervoor wel een penalty gegeven wordt”, aldus nog Pots.

Nico Wieme

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.