Toch een beetje lof voor Brys en STVV ondanks zware nederlaag

07 oktober 2019 07:46

KV Kortrijk won dan wel met 4-0 tegen Sint-Truiden, maar winnende trainer Yves Vanderhaeghe had wel lof voor het lef van de bezoekers en voor hun intenties om steeds de voetballende oplossingen te zoeken, al van bij de doelman.

Bij 1-0 wrong Yuma Suzuki een huizenhoge kans de nek om voor STVV. “Als die erin ging hadden we, gezien de situatie waarin we ons de laatste weken bevonden, een heel ander wedstrijdverloop kunnen krijgen”, verwees Yves Vanderhaeghe naar de magere 1 op 15 die Kortrijk gepresenteerd kreeg de voorbije maand.

Hoed af voor Brys omdat hij die goal op zijn conto neemt.

Twee minuten na Suzuki’s gemiste kans maakte Hornby er 2-0 van en was het over en uit voor de bezoekers. Toch kon Yves Vanderhaeghe de voetballende aanpak van STVV appreciëren. “Daar hadden we het in het begin zeer moeilijk mee. Hoed af ook omdat Brys die 1-0 op zijn conto nam”, verwees Vanderhaeghe naar het balverlies van De Bruyn tijdens het uitverdedigen.

De coach van KVK was op zijn hoede voor dat uitvoetballen en was ook onder de indruk van de matchen van STVV tegen Charleroi en Genk. “Tegen Genk deden ze het erg goed en kwamen ze zonder echt in de fout te gaan 0-3 achter. Tegen Charleroi zaten er wel enkele foutjes in en winnen ze 0-3. Dat is voetbal”, besloot de winnende trainer.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ STVV \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.