Anderlecht moest zich verdedigen bij de KBVB: "Davies was de hoofdcoach en nam zelfstandig beslissingen"


Foto: © photonews 08 oktober 2019 12:31

Deze morgen moest RSC Anderlecht zich gaan verantwoorden voor de rol van Vincent Kompany binnen de club. De KBVB vermoedt dat Kompany de voorbije weken ook T1 was terwijl hij daar niet de juiste diploma's voor heeft.

Vincent Kompany en manager Michael Verschueren waren zelf niet aanwezig tijdens de zitting. Operationeel manager Jo Van Biesbroeck en advocaat Bert van Der Auwera moesten de belangen van paars-wit behartigen. 

De KBVB gaf al snel aan dat het ernstige twijfels heeft bij de rol van Kompany: "Davies is een shadow coach en Anderlecht heeft nooit een geldig diploma van Vincent Kompany voorgelegd", tekende Het Laatste Nieuws op bij licentiemanager Nils Van Brantegem.

"Kompany is een inspirator"

Bij Anderlecht waren ze het uiteraard niet eens met die woorden: "Simon Davies was de hoofdcoach en had bij zijn functie ook een correct contract. Hij bepaalde het tactische plan en voerde de wissels tijdens de wedstrijd door. Kompany heeft een spelerscontract en is een inspirator voor de staf en de spelersgroep."

De allerstrengste straf die Anderlecht opgelegd kan krijgen, is het afnemen van de licentie van volgend jaar. Dat is echter weinig waarschijnlijk en het zal normaal gezien om een boete gaan. Volgende week volgt de uitspraak. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.