De licentie van KV Mechelen zal opnieuw aangevochten worden: "We willen de zaak vooral warm houden"


Foto: © photonews 08 oktober 2019 13:34

De voorbije weken leek de storm te zijn gaan liggen, maar niet is minder waar. Beerschot blijft de licentie van KV Mechelen aanvechten.

Dinsdagvoormiddag boog de licentiecommissie zich over KV Mechelen. Enkele maanden geleden werd Malinwa veroordeeld voor matchfixing en op dat moment diende Beerschot een klacht in tegen hun licentie. Beerschot betwist de licentie van KV Mechelen voor dit seizoen want volgens het bondsreglement heeft een club geen recht op een licentie wanneer een bestuurder geschrapt of geschorst is geweest. Ex-bondsvoorzitter Linard schorstte de toenmalige voorzitter van Mechelen Johan Timmermans uit het uitvoerend comité. 

Volgens KV Mechelen is die klacht niet ontvankelijk. "Er is niet aan de vormvereisten voldaan. Zelfs dan nog: volgens het bondsreglement heeft de voorzitter van de KBVB niet de macht om een bestuurder te schorsen", tekende Het Laatste Nieuws op. Malinwa wijst er ook op dat al die bestuurders intussen geen deel meer uitmaken van hun professionele structuur. 

"We willen de zaak warm houden"

Het besef is er bij Beerschot dat de licentie voor dit seizoen waarschijnlijk niet meer zal ingetrokken worden. Advocaat Thomas Gillis gaf dan ook aan dat hij de zaak vooral warm wil houden. De kans is bijzonder groot dat de licentie van KV Mechelen op het einde van het seizoen opnieuw zal aangevochten worden.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.