Vercauteren gaat een iets andere koers varen: eerst het kader, dan de jeugd

08 oktober 2019 11:34

Vandaag om 14u30 komt Frank Vercauteren meer uitleg geven over zijn keuze voor Anderlecht en hoe hij het allemaal ziet uitpakken. Vercauteren is een sterk karakter en u hoeft dus ook niet te schrikken als er de komende weken wordt afgeweken van het pad dat tot nu toe gevolgd is.

Vercauteren heeft zijn manier van werken. Hij is 'onafhankelijk' van Vincent Kompany, dus niet zoals Simon Davies dat was. En er zijn duidelijke afspraken gemaakt dat hij op sportief vlak de eindverantwoordelijkheid heeft. Dat betekent dus dat hij in de wind zal komen te staan als het niet pakt en dus wil hij zelf alle vrijheid om te werken zoals hij het gewend is.

Dat betekent ook dat er een ommezwaai op Neerpede zal komen. Vincent Kompany zal nog steeds inspraak hebben, maar er gaat meer resultaatsgericht gewerkt worden. Vercauteren was op zijn eerste dag bij Anderlecht zeer 'aanwezig' en sprak met zowat iedereen om de neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Resultaatgerichte keuzes

Straks gaat hij zijn visie komen uitleggen. Maar hij heeft ook al duidelijk gemaakt aan Michael Verschueren dat de sportieve keuzes de zijne zullen zijn. Lees: geen commentaar als hij bijvoorbeeld Adrien Trebel - wat waarschijnlijk ook zal gebeuren - weer oppikt. Het bestuur wil wel de weg van de jeugd blijven inslaan, maar Vercauteren zal daar ook niet in overdrijven. Hij is wel nog bezig de kern te evalueren.

Eerst het kader neerzetten waar ze in kunnen floreren. Bij schorsingen en blessures zullen jongens als Sardella - die even een uitblaasperiode nodig heeft - en Lutonda wel weer hun kansen krijgen. Maar nu mag de nadruk even liggen op resultaten - liefst met goed voetbal - en de rust laten weerkeren.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.