Vercauteren over de taakverdeling en zijn ambitie: "Ze zoeken een uitdager voor Club Brugge? Wel..."


Foto: © photonews 08 oktober 2019 15:10

'Le Petit Prince' heeft zijn wederoptreden gemaakt in het Astridpark. Nog niet voor een wedstrijd, wel om uitleg te komen geven bij zijn aanstelling en zijn takenpakket. Dat deed hij ook, maar wel met de nodige dribbelvaardigheid die hij vroeger als speler aan de dag legde.

Vercauteren werd uiteraard gevraagd hoe het nu in elkaar gaat zitten. Wie gaat de eindbeslissing nemen? Hij of Kompany? Een duidelijk antwoord kwam daar - gezien de omstandigheden - niet op. "Eigenlijk is er maar één visie. De filosofie gaan we niet veranderen, wel een aantal dingen verbeteren."

"De efficiëntie en de resultaten moeten verbeteren. Maar ik ben hier niet om alles te veranderen, ik ben hier om bij te dragen tot dit project. Hoe dat zal gebeuren, zal afhangen van de analyses van de komende dagen."

Niet te veel tijd en energie steken in wie de beslissingen neemt

Met Kompany werd er al uitvoerig gesproken... "Ik denk dat het duidelijk is dat er één eindbeslissing zal genomen worden. Er zullen ideeën besproken worden en daar zal er één uitgepikt worden. Ik denk ook dat we aan die vragen niet te veel tijd en energie moeten verliezen. Het gaat om teamwork. We moeten het hoogste rendement halen, er is een opinie bij iedereen te halen. Daar moeten we de beste uithalen."

Vercauteren krijgt wel de eindverantwoordelijkheid en uiteindelijk ook de wind van voor als het misloopt. "Wanneer mijn missie geslaagd is? Als Anderlecht resultaten heeft. Of die ambities nu realistisch of onrealistisch zijn, je weet ook waar Anderlecht moet staan en waar ze hier naar uitkijken. Ze zoeken rivalen voor Club Brugge? Gent, Standard, Antwerp, Genk... worden genoemd. Wel, dat moet een stimulans zijn. Daar moeten we ook geraken. En als we beter willen zijn, weten we wat we moeten doen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.