KV Mechelen vraagt de vrijspraak voor Swinkels: "Verkeerde interpretatie van de scheidsrechter"

08 oktober 2019 17:13

Vorig weekend kreeg Arjan Swinkels een rode kaart in de eerste helft tegen KAS Eupen. Het Bondsparket eiste drie speeldagen schorsing, maar daar zijn ze het bij KV Mechelen niet mee eens.

De zaak Swinkels kwam vandaag voor de Geschillencommissie van de KBVB en KV Mechelen vroeg de vrijspraak. "De zaak werd gewoon door de scheidsrechter fout geïnterpreteerd. De vrijspraak zou dan ook een terechte correctie zijn. Swinkels loopt hier de deur niet plat, hij weet heel goed wat kan en wat niet", tekende Het Laatste Nieuws op bij clubadvocaat Thierry Lammar.

Arjan Swinkels ging in de eerste helft in duel met Eupen-middenvelder Danijel Milicevic. De Nederlandse centrale verdediger Swinkels gaf extra uitleg: "Je ziet op de beelden dat ik mijn lichaam nog draai. Ik besefte dat ik te laat ging komen en ik probeerde de impact te beperken. Het contact ontken ik niet, maar het was onvermijdelijk. We gaan allebei voor een hoog opspringende bal." Vanavond nog weet KV Mechelen welke schorsing Swinkels effectief krijgt. 

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.