Man United-icoon Van der Sar ziet een groot verschil met de glorietijden van zijn ex-club

10 oktober 2019 09:00

Edwin Van der Sar moet af en toe even slikken als hij de huidige gang van zaken bij Manchester United ziet. Acht jaar geleden beëindigde hij zijn carrière bij de 'Red Devils' en het verschil tussen toen en nu is immens.

Edwin Van der Sar maakte in 2005 de overstap van Fulham naar Manchester United en voetbalde er in zes seizoenen nog een indrukwekkende prijzenkast bijeen. Hij ziet ook dat de glorietijden van de Engelse traditieclub al enkele jaren achter ons liggen.

Sterke karakters

De gewezen doelman ziet alvast een groot verschil met vroeger. "Wanneer ik voor het eerst bij de club kwam deelde ik de kleedkamer met Ryan Giggs, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Gary Neville en Roy Keane", begon de Nederlander zijn uitleg bij ESPN.

"De club heeft altijd sterke karakters gehad en ik denk dat die de laatste jaren zijn verdwenen of dat ze niet langer het verschil maken", ging Van der Sar verder. "De club heeft nog steeds een grote naam en een gigantische achterban en dat moeten ze benutten. De spelers van wereldklasse die ze hebben of die ze nog gaan kopen moeten zich welkom voelen en duidelijke krijtlijnen voor de toekomst zien", gaf hij nog advies mee.

Hannes Van Gael

Premier League \\ Manchester United
 
 
Reacties.